Aamun kajosta illan ruskoon

 Tuntimme


Yllä olevista linkeistä pääset katsomaan hinnastomme sekä varaamaan paikkasi tunneille. Lisätietoa eri tuntityypeistä löytyy alla.

Saliltamme löytyvät kaikki tarvittavat välineet: joogamatot, joogatiilet, bolsterit, viltit ym

Viikkoaikataulu siirrettu etusivulle. Voit tarkistaa sen sieltä.

Yin jooga

Lempeä, hidas, syvällinen ja meditatiivinen Yin jooga on kehoa sekä mieltä hoitava, jokaisen joogaajan luontaisia liikeratoja lempeästi availeva harjoitus. 

Asanoissa viipyilyn ja tietoisen hengityksen avulla hermoston on mahdollista rauhoittua, kehon rentoutua ja mielen olla läsnä tässä hetkessä. 

Yin jooga pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja taolaiseen filosofiaan. Harjoitus rakennetaan viiden elementin teorian mukaan vuodenaikojen vaihtelua seuraten ja luonnon syklien kanssa harmoniassa eläen.

Sointukylpy

Sointukylvyssä saat levätä lämpimässä peiton alla kokonaisen tunnin ajan tiibetiläisten äänimaljojen syvärentouttavien sointujen ympäröimänä.

Just be.

Sointu-Yin

Sointu-Yin tunneilla yhdistellään lempeä, hidas, syvällinen ja meditatiivinen Yin-jooga sekä tiibetiläisten äänimaljojen mieltä ja kehoa syvärentouttavat soinnut.

Miesten jooga

Tälle tunnille älkööt naiset vaivautuko :-) Tämä on vain miehille tarkoitettu joogatunti. Sinun ei tarvitse tietää mitään joogasta, tunnin tarkoituksena on tutustuttaa sinut joogaan. Toki voit olla myös joogannut jo pidempään. Tunnin sävy on lempeä ja kehoa avaava. Harjoitukset ovat vaihtelevia: välillä  kehoa enemmän liikuttelevaa joogaa ja välillä yin joogaa, jossa asanoissa eli asennoissa viipyillään pidempään. Molemmilla tunneilla voi käytössä olla joogassa käytettäviä apuvälineitä kuten joogatiiliä, vöitä, tyynyjä tai bolstereita. Kaiken tarvittavan tuntiin löydät Siralista, mitään et tarvitse mukaasi. Tervetuloa kokeilemaan.

Miehet ovat tervetulleita kaikille muillekin Siralin tunneille.

Feminine Yin

Feminine yin on naisille suunnattu, naiseutta eheyttävä joogatunti. Asanat hoitavat ja avaavat kehoa mm. Lantion ja rintakehän alueita, tukevat vastustuskykyä, hormonitoimintaa ja aineenvaihduntaa. Tunnin aikana kierrän käsittelemässä/painamassa lempeän lujasti muutamia tärkeimpiä akupisteitä tukien näin naiseutta, hyvinvointia sekä asanan vaikutuksia. Asanoissa viipyillään pidempiä aikoja, jotta jokainen ehtii saada oman pistekäsittelyn asanan aikana.  


Hatha-jooga

Hatha-jooga on lempeä joogamuoto, joka sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Tämä joogamuoto hoitaa kehoa liikkeen ja hengityksen avulla. Hathajooga tunneille voit tulla turvallisesti vaikka sinulla olisi ongelmia selän alueella tai nivelten kanssa. Tunneilla tehdään usein juurikin selkää ja niveliä hoitavia liikkeitä.


Harjoituksen syventyessä hengitys ja liike löytävät yhteisen luonnollisen rytmin ja kuulet paremmin kehosi viestejä.

Vahvistava flow

Lempeästi voimallinen joogatunti, jossa vahvistetaan kehoa, lisätään kehon hallintaa ja tasapainoa. Hengitys yhdistyy liikkeeseen energisoiden kehoa ja mieltä. Tunti tarjoaa mahdollisuuden kokeilla hieman voimallisempaa joogaharjoitusta, jossa kehitetään voimaa ja kestävyyttä lujanlempeästi.

Seasonal jooga 

Seasonal jooga on vuodenaikojen mukaan tehtävä joogaharjoitus.  Hengitys yhdistetään asanoihin luontevalla tavalla. Joogatunnilla huomioidaan vuodenaikojen vaihtelu ja energiat sekä kehossa kulkevat energiakanavat eli meridiaanit, joita joogalla avaamme. Jokaisella vuodenajalla on myös oma sisäelinpari, joiden hoitamiseen ja puhdistamiseen joogasarja keskittyy.

Vuodenajasta riippuen jooga voi olla joko lempeää tai dynaamisempaa tai jotakin siltä väliltä. Teemme samaa joogasarjaa useamman viikon ajan vuodenaikaa seuraillen. Alkulämmittelyssä on usein mukana myös qigong liikkeitä.

Miesten Yin

Yin joogalla avaamme kehoa lempeästi syvemmillä tasoilla. Asanoissa eli asennoissa viipyillään pidempään ja avataan kehoa lempeästi, pikkuhiljaa jännityksiä poistaen ja kehoa rentouttaen. Yin joogan pitkäkestoisissa venytyksissä mielikin rauhoittuu kuulemaan paremmin kehon viestejä. Tunti sopii kaikille.

Kasvujooga

Kaisan ohjaamilla kasvujoogatunneilla on jokaisella oma teema. Kehollisen hathajoogaharjoituksen lisäksi tunnilla tehdään teemaan liittyviä mielikuvaharjoituksia tai kirjoitusharjoituksia. Näille tunneille kannattaa tulla, jos kaipaat uusia näkökulmia elämääsi ja askelia eteenpäin polullasi. Ota tunnille mukaan muistiinpanovihko.

Kasvujoogaan pääsee tänä keväänä noin kerran kuussa. Kunkin kerran teeman voit tarkistaa ajanvarausjärjestelmä Vellosta.

Sukella tauluun -taidejooga

Kaisa ohjaa kerran kuukaudessa taidejoogaa Galleria Pihaton tiloissa (Valtakatu 80 - ajo Kaukaankadun kautta), joten huomioithan tunnin eri osoitteen. Varauksen tunnille voit tehdä Siralin ajanvarauskalenterissa.

Galleria Pihaton ainutlaatuisessa ympäristössä taide toimii porttina mielikuvituksen maailmaan. Sukella tauluun -jooga on kokeilevaa joogaa, jossa yhdistyy taide-elämys, hathajooga sekä mielikuvaharjoitukset. Fyysinen joogaharjoitus ja siihen liittyvät mielikuvaharjoitukset ohjataan kullekin kerralle valitusn taideteoksen teemojen ympärille ja teos saa kertoa jokaiselle omaa tarinaansa.

Kaikki harjoitukset tehdään kehoa kunnioittaen kukin omien valmiuksiensa mukaan. Aiempaa joogakokemusta ei tarvitse olla. Ota mukaasi oma joogamatto tms. alusta, vesipullo ja mahdollisesti jotain lämmintä vaatetta loppurentoutusta varten.

Astu siis tauluun ja tule kokemaan matka itseesi. Mitä voimavaroja löydätkään väreistä, muodoista ja teemoista. Et voi tietää, ennen kuin lähdet matkaan.

Katso aikataulu facebookista @sukellatauluuntaidejooga
Paikan voit varata normaalisti www.vello.fi/joogasirali

Kuvat: Riitta Mälkiä

  Siralin tuntitarjonta elää.    Kerrothan meille toiveesi.