Ohjaajat

Jooga Siralin nimi tulee meidän kolmen sukunimien alkukirjaimista: Suvi Sinkkonen, Ulla Rantapiha ja Kaisa Liukko. Meitä yhdistää rakkaus luontoon ja sen sykleihin. Siralissa joogaharjoitus seurailee luonnon rytmiä vuodenaikojen vaihtelun mukaan.

Yhteisen joogasalin perustamista rupesimme pohtimaan keväällä 2020. Oikeaa tilaa joogasalille etsimme monen mutkan kautta useamman kuukauden ajan. Jokaisella mutkalla ja neuvottelulla oli tarkoituksensa. Niiden ansiosta unelmamme joogasalista ehti muuttua suuremmaksi, rohkeutta ja uskallusta tuli lisää ja nyt Lappeenrannassa on näin upea, tilava ja valoisa joogasali Sirali aivan keskustan ytimessä. Koko toimitilamme kattaa kokonaisuudessaan 170 neliötä: hyvät pukuhuoneet, kaksi hoitohuonetta, keittiötila sekä tilava sali.

Käy lukemassa ihanasti fantasian puolelle sukeltavaa blogiamme, jossa seikkailee kolme viisasta naista, Si, Ra ja Li.

Si


Suvin joogapolku alkoi noin viitisen vuotta sitten, kun työn vastapainoksi löytyi jooga. Suvi muistaa raahautuneensa salille hieman pitkin hampain. Jooga osui kuitenkin kehoon, sydämeen ja mieleen sellaisella voimalla, ettei paluuta enää ollut. Hathajoogasta Suvi siirtyi astangajoogan harjoittamiseen, jonka aikana alkoi herätä ajatus joogaopettajuudesta. Suvi löysi itsensä joogaopettajakoulutuksesta ja valmistui Seasonaljoogaopettajaksi 2018. Käytynä on myös Yin joogakoulutus (2020) ja edessä feminine Yin-koulutus syksyllä 2020. NLP-practitioner koulutus (2020) taas tuo toisenlaista perspektiiviä ihmismieleen.

Suvia joogassa kiehtoo kehon ja mielen yhdistyminen ja hengityksen merkitys joogaharjoituksessa. Matolle astuessa on lupa unohtaa kaikki muu ja keskittyä itseen. Suorittaminen seis. Jokainen saa tehdä harjoituksen oman kehonsa ehdoilla. Vuodenajan kierto ja vaihtelut sekä kiinalainen lääketiede ja viiden elementin teoria yhdistettynä joogaan mahdollistavat hyvin kokonaisvaltaisen ajattelutavan vallitsevasta vuodenajan energiasta ja ravinnosta aina joogaharjoitukseen.

Suvi tekee yksilöhoitoina reikihoitoja ja intuitiivisia energiahoitoja. Rummun soinnut voidaan yhdistää molempiin hoitoihin asiakkaan niin halutessa tai tehdä pelkästään yksilöllisen rummutusmatkan. 

Suvi on paljasjalkainen Lappeenrantalainen neljän lapsen äiti. Suvi on sosionomi amk ja teki pitkän työuran lastensuojelussa erinäisissä tehtävissä toimien. Tällä hetkellä Suvi on kokoaikainen yrittäjä Jooga Siralissa.


Ra

Ullalle jooga on matka itseen ja omaan sisäiseen hiljaisuuteen. Kun keho, mieli ja hengitys yhdistyvät tietoisen läsnäolon myötä, on harjoitus meditatiivinen kokemus.

"Sillä hetkellä, kun keskittää huomionsa omaan kehoon, omaan hengitykseen, omaan aistitodellisuuteen, kokee elämää sykkivän hiljaisuuden ja levollisuuden." Donna Farhi

Joogaharjoituksesta Ulla toivoo jokaisen löytävän rauhallisuutta ja rentoutta, hiljaisuutta ja hyväksymistä, lempeyttä, ja läsnäoloa sekä tyyneyttä ja tasapainoa sekä siirtävän ne matolta omaan elämäänsä ja arkeensa.

Ulla on valmistunut hathajoogaopettajaksi Joogakoulu Shantista 2017 ja Yinjoogaopettajaksi Clare Gates-Sjöblomin Chitherapeutics opinnoista 2020 ja jatkaa opintojaan edelleen.

Luonnossa liikkuminen kaikkina vuodenaikoina on joogan ohella Ullalle rakas harrastus ja elämäntapa, ja siksipä vuodenaikojen vaihtumiseen ja luonnon rytmien kanssa harmoniassa elämiseen perustuva yinjooga tuntui luonnolliselta ja omalta joogalajilta.

Pielisen rannalta Pohjois-Karjalasta Saimaan ääreen muuttanut ja juurtunut Ulla on sosionomi (AMK) ja tehnyt pitkään töitä varhaiskasvatuksen opettajana.


Li

Kaisa rakastaa suomalaista luontoa, kaikkea kaunista sekä luovuuden ja oman kasvun löytämistä. Hänelle jooga on yksi askel pidemmällä polulla, missä monenlaisista menetelmistä ja toimintatavoista on löytynyt voimavaroja ja muutosta omaan hyvinvointiin. Parhaimpia suunnan näyttäjiä ovat olleet elämän haasteet, kuten terveysongelmat suoliston suhteen. Jooga työkaluna on parhaimmillaan silloin, kun vastaukset haasteisiin löytyy kehoa kuuntelemalla.

Kaisa ohjaa hathajoogaa persoonallisella tyylillä, jossa laitetaan kehon lisäksi myös mielikuvitus liikkeelle. Tunneilla yhdistellään keholliseen joogaharjoitukseen mielikuvaharjoituksia, joissa johdatellaan joogaaja kohti itsensä lempeää kohtaamista ja arvostamista.

Kaisa on valmistunut NLP Master Practitioneriksi vuonna 2018 sekä hathajoogaopettajaksi Joogakoulu Shantista vuonna 2019. Luovuus ja taide ovat Kaisalle tärkeitä ja hänet voikin löytää noin kerran kuussa paikallisesta taidegalleriasta, Galleria Pihatosta, ohjaamassa taidejoogaa. Myös useampi Siralin tauluista on Kaisan käsialaa ja satunnaisesti Kaisa ohjaa Siralissa myös luovuutta herätteleviä Mandala-workshoppeja. Päivätyönsä Kaisa hoitaa opettajana Skinnarilan kampuksella, joten saatat törmätä häneen myös siellä.

Kaisalle voit varata aikoja yksilöllisiin hyvinvointivalmennuksiin. NLP koulutus ja yli kymmenen vuoden kokemus opetusalalla on tuonut lempeyttä ja osaamista ihmisten kohtaamiseen ja valmentamiseen.

Suvin ja Ullan valokuvat otti Riitta Mälkiä
Kaisan kuvan Ulla Rantapiha

Namaste - Valo minussa tervehtii valoa sinussa